ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Posted: Σεπτεμβρίου 29, 2014 by ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας in ΔΣ ΕΛΜΕ Ν.Α.: Ανακοινώσεις

Προς: Δήμο Αλίμου
Κοινοποίηση στους:
Υπουργείο Παιδείας
Δ’ Διεύθυνση Β’/θμιας Εκπ/σης
Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Αλίμου

Στις 15 Σεπτεμβρίου συνέβη σοβαρό ατύχημα στο 2ο ΓΕΛ Αλίμου. Την ώρα που υπήρχαν παιδιά στο προαύλιο και έπαιζαν μπάσκετ ξερριζώθηκε από τη βάση της η μπασκέτα και έπεσε στα παιδιά. Ευτυχώς πρόλαβαν να απομακρυνθούν και έτσι είχαμε μόνον ελαφρούς τραυματισμούς. Τελείως κατά τύχη δε θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.
Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, καθώς είναι ένα από τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν στα σχολεία και καταδεικνύει την εγκατάλειψη του δημόσιου σχολείου από το κράτος. Η μείωση των κονδυλίων συνολικά για το δημόσιο σχολείο ,όπως την βιώνουμε κάθε μέρα ,όπου το σχολείο μας καθημερινά απογυμνώνεται από όλες τις υποστηρικτικές υποδομές του ,μέχρι και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του ,ώστε τελικά και κινδυνεύει και η σωματική ακεραιότητα των μαθητών μας.
Είναι προφανές ότι την κύρια ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση που, με τη δραματική μείωση των κονδυλίων και την απόλυση των σχολικών φυλάκων, έχουν μετατρέψει τα σχολικά κτίρια σε παγίδες θανάτου.
Μεγάλη επίσης ευθύνη έχουν και οι δημοτικές αρχές, οι οποίες έχουν αποδεχθεί το ρόλο τους για τα σχολεία μέσα από τον νόμο για την Τοπική αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης), χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Καταγγέλλουμε την πολιτική των υπευθύνων και απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων για την αποφυγή τέτοιων συμβάντων που απειλούν ακόμα και τη ζωή των μαθητών μας.
Καλούμε επίσης τους Διευθυντές και του Συλλόγους των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων της ΕΛΜΕ να καταγγείλουν ανάλογα προβλήματα πριν να είναι πολύ αργά.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.